Köregler

För att kunna söka en bostad hos oss behöver du uppfylla vissa kriterier. Här har vi samlat information om vilka dessa är och vad som gäller när du står i Trobos bostadskö.

Du kan ställa dig i kö fr o m att du fyllt 16 år, men för att skriva kontrakt med oss ska du vara minst 18 år och inte ställd under förvaltarskap.

För att du skall få behålla din plats i kön

Kom ihåg att uppdatera din intresseanmälan var 6:e månad!

En intresseanmälan är aktiv för en period av 6 månader. För att stå kvar i vår bostadskö måste du uppdatera din intresseanmälan var 6:e månad. Detta gör du genom att logga in på Mina sidor, gå in på din intresseanmälan och spara dina uppgifter efter att du kontrollerat att de fortfarande är aktuella. Intresseanmälan gäller då ytterligare 6 månader räknat från dagens datum då du uppdaterade dig.

Om du inte uppdaterar din intresseanmälan så raderas den automatiskt bort och dina köpoäng försvinner. Vill du fortfarande stå i vår bostadskö så måste du registrera om dig, detta gör du på vår hemsida. Dina köpoäng börjar räknas från registreringsdatumet. 

Kösystem

För att kunna söka en lägenhet måste du först registrera/anmäla dig som bostadssökande på vår hemsida, www.trobo.se .

För varje dag som du står i bostadskön får du 1 köpoäng. Observera att dina köpoäng är personliga och kan därför inte överlåtas till make/maka, barn eller annan person.

För att kunna bli erbjuden en lägenhet så måste du logga in på Mina sidor och anmäla intresse.

När en lägenhet blir ledig erbjuds de 3 första personerna, som har flest poäng och som uppfyller våra krav i uthyrningspolicyn, den lediga lägenheten. Den med högst poäng står först i kön.

Observera att du måste svara inom angiven svarstid även om du tänkt tacka nej. Om det vid upprepade tillfällen sker att du inte svarar alls eller tackar nej så riskerar du att bli avstängd från möjligheten att anmäla intresse på nya lägenheter under 6 månader, samt att du även förlorar kötid under denna period. Läs vidare på Spärrad att söka lägenheter.

Kötiden nollställs av rättviseskäl när du fått ett nytt bostadskontrakt. Det innebär att du får börja om och samla kötid till din nästa lägenhet. Detta gör du genom att registrera dig på nytt. 

Om du däremot byter lägenhet internt med någon annan hyresgäst behåller du dina poäng i bostadskön.

Spärrad att söka lägenheter

Notera att du måste svara inom angiven svarstid även om du tänkt tacka nej. Om du inte svarar alls och/eller tackar nej vid upprepade tillfällen så riskerar du att bli avstängd från möjligheten att anmäla intresse på nya lägenheter.

Om du TACKAR NEJ eller att SVAR UTEBLIR sammantaget 3 gånger inom 6 månader så blir du spärrad i 6 månader samt förlorar motsvarande kötid.

Detta för att kunna genomföra uthyrningsprocessen så snabbt som möjligt och därmed minska risken för kunderna att få en eller flera dubbel hyror.

 

Så behandlar vi personuppgifter

Läs vidare på vår hemsida under behandling av personuppgifter.